Atllas i Rrugëve të Kosovës

Atllas i Rrugëve të Kosovës Hartë e Qytetëve Kosovare Hartë e Qytetëve Kosovare – Deçan Hartë e Qytetëve Kosovare – Mitrovicë Hartë e Qytetëve Kosovare – Prizren Hartë e Qytetëve Kosovare – Gjakovë Hartë e Qytetëve Kosovare – Leposaviq Hartë e Qytetëve Kosovare – Shtime Hartë e Qytetëve Kosovare – Gllogovc Hartë e Qytetëve Kosovare…

Hartë e Shqipëris dhe Kosovës nga Viti 1878

Hartë e Shqipëris dhe Kosovës nga Viti 1878 Hartë e Qytetëve Kosovare Hartë e Qytetëve Kosovare – Deçan Hartë e Qytetëve Kosovare – Mitrovicë Hartë e Qytetëve Kosovare – Prizren Hartë e Qytetëve Kosovare – Gjakovë Hartë e Qytetëve Kosovare – Leposaviq Hartë e Qytetëve Kosovare – Shtime Hartë e Qytetëve Kosovare – Gllogovc Hartë…

Aeroporti i Gjakovës

Aeroporti i Gjakovës – From Wikipedia, the free encyclopedia Aeroporti i Gjakovës is an airfield near Gjakova, in western Kosovo. Following the 1999 Kosovo War, the airfield has been expanded and modernized by the Kosovo Force (KFOR) and is used mainly for military and humanitarian flights. Since the airfield lies in the west of Kosovo,…

Gryka e Rugovës – Bukuritë Natyrore ne Kosovë

Gryka e Rugovës – Bukuritë Natyrore ne Kosovë Rugova është një trevë malore mbrenda vargmalit të Alpeve, që përputhet me pellgun e lumit të Pejës dhe shtrihet në mes maleve Hajla, Shtedim, Lumbardh dhe Kopranik. Treva e Rugovës ka një pamje të amfiteatrit të zgjaturi rrethuar me male të larta, me anët e malit dhe…

Bjeshkët e Strellcit – Njera nder Bjeshket e Decanit

Bjeshkët e Strellcit – Njera nder Bjeshket e Decanit Bjeshka e Strellcit eshte vetem njera nder Bjeshket e Decanit, ne te cilat popullata e ketushme kalon stinet, muajt, javet apo qofte edhe vetem nje piknik ditor, me familje.

Richard Holbrooke – 8 vjet pas Dejtonit

Richard Holbrooke: 8 vjet pas Dejtonit Para 8 vjetësh u nënshkrua marrëveshja e Daytonit, e cila i dha fund gjakderdhjes më të rëndë në Evropë që prej luftës së dytë botërore. Në materialin që vijon, Richard Holbrooke, krye-arkitekti i marrëveshjes së Daytonit dhe ish ambasador amerikan në Kombet e Bashkuara, bën disa komente rreth gjendjes…

Organizata e Kombeve të Bashkuara – Rezoluta 1244

Organizata e Kombeve të Bashkuara – Rezoluta 1244 E miratuar nga Këshilli i Sigurimit në mbledhjen e 4011-të mbajtur më 10 qershor 1999 Këshilli i sigurimit, Duke i pasur parasyshpërcaktimet dhe parimet e Kartës së Kombeve të Bashkuara, dhe përgjegjsinë primare të Këshillit të Sigurimit për ruajtjen e paqes dhe sigurisë ndërkombëtare, Duke rikujtuar rezolutat…

Marrëveshja e Rambujesë – Marrëveshja e përkohshme për paqë dhe vetqeverisje në Kosovë

Marrëveshja e Rambujesë – Marrëveshja e përkohshme për paqë dhe vetqeverisje në Kosovë Palët e Marrëveshjes së tanishme, Të bindur në nevojën për zgjidhje paqësore dhe politike në Kosovë, si parakusht për stabilitet dhe demokraci, Të përcaktuar që të krijojnë mes paqësor në Kosovë, Duke ritheksuar përcaktimin për Qëllimet dhe Parimet e Kombeve të Bashkuara,…

Operation Allied Force – The air strikes in pictures

Operation Allied Force – The air strikes in pictures America sent its B-2 stealth bombers into combat for the first time. The USS Philippine Sea launches a Cruise missile Smoke billows over the northern Yugoslav city of Novi Sad as the bombs hit. Large explosions were reported before 1900 GMT The aftermath: Smoke rises from…

Die neuen Kosovo-Pässe sind für Serbien ungültig

Die neuen Kosovo-Pässe sind für Serbien ungültig Kaum sind die neuen Reisepässe des Kosovo im Umlauf, schon melden sich die Serbische Regierung und auch die Serbischen Medien zu Wort mit Meldungen wie „Die Kosovo-Pässe sind für Serbien ungültig“ oder „An der Grenze werden Kosovo-Stempel in Pässen annulliert“. Es ist nicht verwunderlich, ist nicht neu (genauso…