Bosnia: What Does Republika Srpska Want?

logo

International Crisis Group New Report – Bosnia: What Does Republika Srpska Want? Executive Summary and Recommendations Republika Srpska’s flirtation in June 2011 with a referendum is a reminder that Bosnia’s smaller entity still threatens the stability of the country and the Western Balkans. It is…

Richard Holbrooke – 8 vjet pas Dejtonit

logo

Richard Holbrooke: 8 vjet pas Dejtonit Para 8 vjetësh u nënshkrua marrëveshja e Daytonit, e cila i dha fund gjakderdhjes më të rëndë në Evropë që prej luftës së dytë botërore. Në materialin që vijon, Richard Holbrooke, krye-arkitekti i marrëveshjes së Daytonit dhe ish ambasador…