OSCE Mission in Kosovo – Municipal profiles and maps

OSCE Mission in Kosovo – Municipal profiles and maps To assist the work of the OSCE Mission and other organizations working in Kosovo, profiles of each of the 30 municipalities have been compiled. The municipal profiles contain basic information such as: a description of the political, economic and social landscape, contacts of local administration and…

Das Kloster Visoki Dečani in Kosovo

Das Kloster Visoki Dečani in Kosovo Das Kloster Visoki Dečani (kurz Dečani) ist ein mittelalterliches serbisch-orthodoxes Kloster im Kosovo. Es ist 17 km von Peć entfernt, gelegen neben der Landstraße die nach Prizren führt. Diese Kloster ist die größte Konstruktion des mittelalterlichen Serbien und wurde in den Jahren 1328-1355 erbaut. Die Fresken wurden aber bereits…

Gryka e Rugovës – Bukuritë Natyrore ne Kosovë

Gryka e Rugovës – Bukuritë Natyrore ne Kosovë Rugova është një trevë malore mbrenda vargmalit të Alpeve, që përputhet me pellgun e lumit të Pejës dhe shtrihet në mes maleve Hajla, Shtedim, Lumbardh dhe Kopranik. Treva e Rugovës ka një pamje të amfiteatrit të zgjaturi rrethuar me male të larta, me anët e malit dhe…

Bjeshkët e Strellcit – Njera nder Bjeshket e Decanit

Bjeshkët e Strellcit – Njera nder Bjeshket e Decanit Bjeshka e Strellcit eshte vetem njera nder Bjeshket e Decanit, ne te cilat popullata e ketushme kalon stinet, muajt, javet apo qofte edhe vetem nje piknik ditor, me familje.