Das Rugova-Tal in Kosovo

logo

Das Rugova-Tal in Kosovo Das Rugova-Tal liegt nordwestlich von der kosovarischen Hauptstadt Prishtina. Die Berge des Rugova reichen bis zu 2.600m hoch, die Region ist ziemlich idyllisch und sehr gut für eine Besichtigung in Ruhe geeignet. Die Bevölkerung im Rugova Tal ist seit je her…

Gryka e Rugovës – Bukuritë Natyrore ne Kosovë

logo

Gryka e Rugovës – Bukuritë Natyrore ne Kosovë Rugova është një trevë malore mbrenda vargmalit të Alpeve, që përputhet me pellgun e lumit të Pejës dhe shtrihet në mes maleve Hajla, Shtedim, Lumbardh dhe Kopranik. Treva e Rugovës ka një pamje të amfiteatrit të zgjaturi…

Bjeshkët e Strellcit – Njera nder Bjeshket e Decanit

logo

Bjeshkët e Strellcit – Njera nder Bjeshket e Decanit Bjeshka e Strellcit eshte vetem njera nder Bjeshket e Decanit, ne te cilat popullata e ketushme kalon stinet, muajt, javet apo qofte edhe vetem nje piknik ditor, me familje.